Private Residence Addition and Renovation

studio_679x1025

Studio

stair_721x1029_bw

Stair

fireplace_711x1022

Fireplace

rear_618x940

View of rear from the street

ResidenceRenovation02_small

View of rear from the street

bridge_1064x750

Bridge overlooking courtyard

ResidenceRenovation03

Section

Courtyard

Courtyard

Private Residence Addition and Renovation
Housing

Starting with an expanded trinity, Claflen Associates transformed this property by adding a third floor addition and fully renovating the main house, and by creating a parking structure with a double-height dance studio above.

The main house and studio building are connected by a courtyard at ground level and a bridge at the second story. The courtyard allows more natural light into both the original house and the studio and garage spaces while enclosing a private outdoor space for the family and their guests to enjoy.