Gallery + Residence Renovation + Addition

Perspective_Use2
Perspective_Original

Schematic Design and Zoning
Urban Design + Architecture

The project was an addition and renovation to an existing early Twentieth  Century  building  which  is  zoned  commercial-mixed  use  and  currently houses a  gallery on the  first  floor with the owner living in  the residence above. The adjacent one-story structure was designed with two additional stories and a roof deck that spans the  two  sites.  By setting the corner two-story addition back the mandatory open space, a terrace that engages with the corner was introduced and allowed for a private setback from the street. During the  schematic  design process, Claflen  Associates  prepared zoning  plans and elevations within the neighborhood context of  Queen  Village for neighborhood  zoning approval.  A successful case for several variances was obtained at the city’s zoning hearing with no contest.